Новости од клиниката

Oдбележан месецот за борба против ракот на дојка

Like Up:
Like Down:
Created:
27 окт. 2022

Универзитетската Клиника за Радиотерапиа и Онкологиа-Скопје денес заедно со нашите соработници, го одбележивме месецот за борба против ракот на дојка.

Бевме гости на овој голем настан во Скопје.

Меѓународниот месец на подигање на свеста за ракот на дојка, традиционално и оваа година го одбележаваме со заеднички настан во Скопје, заедно со претставнички од Здружениeто за борба против рак на дојка Езра, со задоволство ја продолжуваме заедничката соработка каде беа присутни најистакнaтите лекари од Северна Македонија од областа на радиологијата, онкологијата и хирургијата .

Големото присуство во овој настан, со знакот на панделката,

, даваат силна поддршка и порака во борбата против рак на дојка.

Како ЈЗУ Универзитетска клиника за радиотерапија и онкологија-Скопје, продолжуваме со заложбите за подигање на свеста, давајќи несебична поддршка на лицата кои се борат со оваа тешка болест.

Ова е мала, но значајна поддршка до сите нив.